Arbitrage Opleidingen

Opleiding arbitrage
 
Opleiding en begeleiding clubscheidsrechter
Jaarlijks worden bij MHCO in september en oktober cursussen ‘clubscheidsrechter’ aangeboden. Deze cursussen zijn verplicht voor alle 1e jaars B-junioren én de nieuwe senioren die nog geen scheidsrechterkaart hebben. Geïnteresseerde C-junioren en ouders mogen de cursus ook doen. Tijdens de kick-off in augustus worden alle aanwezigen hierover geïnformeerd. Wil je zo snel mogelijk je kaart halen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Een e-learning-programma van de KNHB, aangevuld met een bijeenkomst
De cursus clubscheidsrechter bestaat uit een e-learning-programma van de KNHB, aangevuld met een bijeenkomst waarin praktijkvoorbeelden worden besproken en vragen worden beantwoord. De e-learningcursus is aantrekkelijk vormgegeven met veel filmpjes en voorbeelden. Je kunt (binnen een periode van drie weken) zelf bepalen op welk moment je de cursus doorloopt. Je krijgt een toegangscode voor deze cursus van de opleidingscoördinator. Hiervoor hebben we jouw e-mailadres nodig. Hou rekening met een tijdsinvestering van ongeveer vier uur. Een ervaren hockeyer zal de cursus vlotter doorlopen dan bijvoorbeeld een ouder die nooit gehockeyd heeft. Je sluit de cursus af met een schriftelijk examen door een examinator van de KNHB in ons eigen clubhuis. Als je slaagt, krijg je een scheidsrechterkaart en ben je ‘Clubscheidsrechter’. Je bent nu bevoegd de wedstrijden bij MHCO te fluiten.

Cursus wordt gratis aangeboden door MHCO
Omdat alle begin moeilijk is, streven we ernaar om iedere zaterdag drie ervaren scheidsrechters in te zetten om de nieuwelingen te begeleiden. Vraag gerust om begeleiding als je fluiten nog lastig vindt! Deze cursus, inclusief het examen, wordt je gratis aangeboden door MHCO. Indien je de eerste keer niet slaagt, wordt voor het herexamen 10 euro in rekening gebracht.

Plezierig hockeyen en spelregelkennis gaan hand in hand! Je hockeyt met meer plezier als je de spelregels kent en de beslissingen van de scheidsrechter begrijpt. En als je eigen team goed gefloten wordt, is de wedstrijd leuker! Ben je ouder of coach? Ook dan is het belangrijk dat je de regels kent en de beslissingen van de scheidsrechter begrijpt. Daar heb je bij het coachen en aanmoedigen plezier van. Bovendien maken vele handen licht werk, dus meld je, ook als ouder of coach aan! CS+-opleiding MHCO investeert in het goed opleiden en begeleiden van onze spelleiders en scheidsrechters.

De CS+-opleiding (scheidsrechter plus)
Ben je al scheidsrechter, maar wil je ook wedstrijden van een hoger niveau fluiten? Meld je dan aan voor de opleiding CS+ (scheidsrechter plus). Wil je hier meer over weten? Informeer dan bij Henny Reudink: [email protected]